Preview Mode Links will not work in preview mode

PlotCast

Oct 29, 2014

"Det er ikke nødvendigvis gavnligt for idéens udvikling, den kreative proces eller det dejligt flydende sprog og den lækre dialog, at man sidder og tænker plotpunkter og hakker af i forhold til de regler man nu har læst sig til i McKee eller hvad ved ved jeg"

Merlin P. Mann er primært børne- og ungdomsforfatter,...


Aug 22, 2014

"Jeg er ikke så interesseret i fortællinger med helte og skurke. Jeg synes, det er mere interessant, at prøve at vise et helt menneske som indeholder mange facetter, både en del af en tragedie og en del af en komedie"

Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2005 med digtsamlingen...


Jul 4, 2014

“I det øjeblik du kan gøre din tekst til genstand for diskussion, og se at der findes andre måder at gøre det på, så er du faktisk forfatter. Derfra er det kun et spørgsmål om at blive god nok”.

Benni Bødker er forfatter til over 80 bøger, de fleste inden for børne- og ungdomsgenren. Selv er han forfalden...


Jun 2, 2014

"Hvis du ved for meget fra starten, så kan du ikke komme op og svinge. Så begynder du at lave lektier, i stedet for at skrive på nødvendighed".

Forfatteren Jens Blendstrup ("Bombaygryde", "Gud taler ud", "Luskefisefortællinger") taler ud om sin proces, om at hakke sig vej gennem skrivejunglen og om sprogets musik....


Apr 28, 2014

"Jeg har det bedst med folk der ævler, siger noget til hinanden, gør noget. Det er der, jeg fungerer bedst, tror jeg."

Kim Fupz Aakeson er et navn de fleste kender fra hans enorme produktion af børnebøger - Sallies historier, Vitello m. fl. - men hans navn forbindes lige så ofte med film - Den eneste ene, En soap,...